Altcoins

Altcoins, andere crypro's die geen Bitcoin zijn. Waarom zijn ze er.

Wat zijn altcoins?

Altcoins (alternatieve valuta's) is een term die wordt gebruikt om alle cryptocurrents behalve bitcoin (CRYPTO: BTC) te beschrijven. Hun naam komt van het feit dat ze alternatieven zijn voor bitcoin en traditioneel fiatgeld.

De eerste altcoins werden gelanceerd in 2011 en tot nu toe zijn er duizenden van. De eerste altcoins richtten zich op het verbeteren van aspecten van bitcoin, zoals transactiesnelheid of energie-efficiëntie. Nieuwere altcoins dienen verschillende doelen, afhankelijk van de doelen van de ontwikkelaars. Omdat altcoins een groot deel van de markt uitmaken, moet elke cryptobelegger begrijpen hoe ze werken. Blijf lezen om erachter te komen waar altcoins voor worden gebruikt, wat hun voor- en nadelen zijn en meer.

Wat zijn de soorten altcoins?

Er zijn verschillende soorten altcoins, waaronder stablecoins, mining-based coins, strike-based coins, en management tokens. Het type altcoin hangt af van hoe het werkt en wat het doel ervan is. Hier zijn de belangrijkste soorten cryptomunten die u kunt vinden bij het onderzoeken van altcoins.

Stablecoins

Stablecoins zijn cryptocurrencies die zijn ontworpen om de prijs van een ander actief te volgen. De meeste van de grootste stablecoins zijn uitgedrukt in Amerikaanse dollars en proberen hun waarde na te bootsen. Als de prijs fluctueert, neemt de uitgever van de munt corrigerende maatregelen.

Omdat stablecoins verondersteld worden hetzelfde bedrag vast te houden, worden ze niet algemeen verzameld als investeringen in cryptocurrencies. In plaats daarvan gebruiken mensen stablecoins om geld te sparen of te versturen. Stabiele munten kunnen ook worden vergoed door ze te lenen of via bepaalde spaarprotocollen.

Gebaseerd op mijnbouw

Dit type cryptocurrency maakt gebruik van een proces dat mining wordt genoemd om transacties te verifiëren en munten aan het aanbod toe te voegen. Miners gebruiken apparatuur om wiskundige vergelijkingen op te lossen. Vaak zal de eerste miner die de vergelijking oplost in staat zijn om het blok transacties te verifiëren. In ruil daarvoor ontvangen miners die de blokken verifiëren cryptobeloningen.

Omdat bitcoin een cryptocurrency is die gebaseerd is op mijnbouw, is mijnbouw de eerste methode die wordt gebruikt om cryptotransacties te verwerken. Een nadeel van mijnbouw is dat er veel energie voor nodig is.

Staking

Deze cryptocurrencies gebruiken een proces genaamd strike om transacties te verifiëren en munten aan het menu toe te voegen. Houders van cryptocurrencies op basis van weddenschappen kunnen ervoor kiezen om hun munten te storten, wat betekent dat ze beloven om ze te gebruiken om transacties te verwerken. Het blockchainprotocol van de cryptocurrency selecteert de deelnemer om het transactieblok te verifiëren. In ruil daarvoor ontvangen deelnemers cryptobeloningen.

Een vroege altcoin genaamd Peercoin (CRYPTO: PPC) was de eerste die het concept van staking introduceerde. Hoewel Peercoin nog geen huishouden is geworden, is de strike populair geworden omdat het energie-efficiënter is dan mining.

Governance

Management tokens zijn cryptocurrencies die houders het recht geven om te stemmen voor het vormgeven van de toekomst van het project. In de meeste gevallen kunt u met deze tokens cryptocurrency-kwesties creëren en erover stemmen. Dit hielp cryptocurrencies om een gedecentraliseerd project te worden, omdat alle houders het woord hebben en de beslissing niet door de centrale autoriteit wordt genomen.

Altcoins vs Bitcoins

Er zijn verschillende dingen die altcoins en bitcoins van elkaar scheiden: Bitcoin is ouder. Het werd in 2009 gelanceerd, terwijl de eerste altcoins in 2011 werden uitgebracht en er voortdurend nieuwe altcoins worden uitgebracht. Naast stablecoins bieden altcoins waarschijnlijk meer risico en beloning dan beleggen in cryptocurrencies. Hoewel bitcoin snel verdampt, leidt het de markt en heeft het al veel waarde gewonnen. Altcoins hebben veel ruimte om te groeien, maar ze hebben ook een grotere kans op mislukking. Altcoins zijn geavanceerder. Sinds ze met de bitcoins op de proppen kwamen, hebben ze de technologie ervan verbeterd. Qua transactiesnelheid en kosten zijn veel altcoins beter dan bitcoins. Voorbeelden van altcoins De cryptomarkt omvat duizenden altcoins. Hier is het eerste voorbeeld en enkele van de beste altcoins:

Namecoin (CRYPTO: NMC): Namecoin, uitgebracht in april 2011, is de eerste populaire altcoin. Het is vergelijkbaar met bitcoin omdat het gebaseerd is op bitcoin code en heeft hetzelfde maximale bod van 21 miljoen munten. Namecoin staat bekend om de introductie van .bit-domeinen op het web die anonimiteit en weerstand tegen censuur bieden. Ethereum (CRYPTO: ETH): Ethereum, uitgebracht in juli 2015, is de eerste cryptocurrency die een programmeerbare blockchain biedt voor gebruik door ontwikkelaars. Het werd al snel de tweede grootste cryptocurrency na bitcoins. USD Coin (CRYPTO: USDC): De USD Coin werd in september 2018 uitgegeven en is een stabiele valuta die in Amerikaanse dollars luidt. Het wordt beheerd door het Center, een consortium dat Coinbase Global, Inc. (NASDAQ: COIN).

Moet u overwegen om in altcoins te beleggen?

U zou moeten overwegen om in altcoins te beleggen wanneer u een crypto-onderdeel van uw portefeuille aan het creëren bent en tijd hebt om het te verkennen. Andere altcoins zijn ambitieuze projecten die meer use-cases bieden dan Bitcoin, dat voornamelijk wordt gebruikt als een opslagplaats van waarde. Omdat altcoins minder populair zijn, zullen ze een grotere prijsstijging zien als ze aanslaan.

Het kopen van altcoins heeft beruchte nadelen. Met zo veel van hen, is het moeilijk om de beste altcoins te kiezen om in te investeren. Altcoins vormen een nog groter risico en veel van de kleine altcoins zijn dubieuze investeringen of oplichting.

Kortom, altcoins zijn het proberen waard voor cryptocurrency beleggers die bereid zijn om hun huiswerk te doen. Als u op zoek bent naar een minder risicovolle of minder agressieve tijdsinvestering, zijn cryptocurrency-aandelen een geweldige manier. Houd in gedachten dat het nemen van te veel risico's niet wordt aanbevolen, dus zelfs als u besluit altcoins te kopen, zouden ze slechts een klein deel van uw portefeuille moeten uitmaken.